Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтавській області тепер можна приватизувати нерухомість через "Дію"

У Полтавській області тепер можна приватизувати нерухомість через додаток "Дія"
У Полтавській області тепер можна приватизувати нерухомість через додаток "Дія" Новини України 15 серп 2023 в 11:30

Відтепер у Полтавській області можливо зареєструвати нерухомість на порталі Дія. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров у своєму телеграм-каналі.

Ця послуга дає змогу підтвердити, що ви є законним власником майна. Також після внесення відомостей в електронний реєстр дані більше нікуди не зникнуть, а шахраї не зможуть їх підробити.

Тепер сервіс працює в Полтавському та Харківському регіонах. Також він доступний для Закарпатської, Київської, Дніпропетровської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської областей та міста Луцька.

Окрім цього, послуга може бути корисна для людей, які хочуть отримати компенсацію за пошкоджене чи зруйноване майно. Щоб скористатися єВідновленням, ваше житло має бути зареєстроване в Державному реєстрі речових прав.

Щоб зареєструвати нерухомість треба вибрати послугу на порталі Дія, внести необхідну інформацію й документи, а потім засвідчити заяву електронним підписом. Після цього реєстратор самостійно виконає всю роботу та зареєструє майно. 

Михайло Федоров повідомляє, що послуга усуває бюрократію та економить час. Раніше доводилося тричі відвідувати держоргани, щоб зареєструвати нерухомість.

1 Коментар

user
Andrii 16 серп 2023

It's very cool to see how our goverment become digital. For example in Europe there is a large amount of bureaucracy. That to receive 1 doc, you need to find 3 another:(( It will be very nice when we see in this app rent or sale of real estate with approved by goverment real estate agencies.

Додати коментар