Kolo.News.Ukraine.Region

У Полтаві відбувся фінал футбольного турніру, присвяченого пам’яті Героя України Андрія Конопльова

У Полтаві відбувся фінал футбольного турніру, присвяченого пам’яті Героя України Андрія Конопльова
У Полтаві відбувся фінал футбольного турніру, присвяченого пам’яті Героя України Андрія Конопльова Новини України 21 трав 2023 в 09:00

18 травня у Полтавській громаді пройшов фінальний етап турніру серед дитячо-юнацьких команд, присвячений пам'яті Героя України Андрія Конопльова. Про це повідомляє Полтавський обласний територіальний центр комплектування та соцпідтримки.

Перший турнір на честь Героя України Андрія Конопльова проводили серед дорослих команд у 2021 році. Наступного разу планується організувати в Пирятині, де живе родина воїна. А поки що дружина полеглого Героя України – Галина Конопльова – та 9-річний син Олексій спостерігали за фінальними поєдинками в Полтаві. На знак пошани Олексію дали право першого символічного удару по м’ячу у фінальному поєдинку за перше місце між командами Полтави та Миргорода.

      Цей турнір вперше був проведений у 2021 році в Терешках під час спортивного заходу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Його було започатковано за ініціативи Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Попри те, що зараз Україна відбиває повномасштабне російське вторгнення, подібні заходи потрібні і ми намагаємось їх проводити. Цьогоріч турнір тривав майже місяць, він проходив у всіх районах Полтавщини. До змагань долучилися 40 команд. Із рахунком 8:1 перемогла команда ДЮФШ «Ворскла». Друге місце зайняли хлопці з Миргорода, третє – у ДЮСШ «Лубни», - розповів заступник начальника Полтавського обласного ТЦК та СП підполковник Едуард Бородай.

Попри те, що турнір започатковувався для дорослих футболістів, цього року турнір він був проведений як дитячий. Галина Конопльова зазначила, що це дуже правильно «адже підростаюче покоління має бути патріотично вихованим».

– Для мене дуже цінно, що є такий турнір на честь Андрія. Це значить, що подвиг героїв не забувають. Чоловік хоч і не був футболістом, йому було б дуже приємно спостерігати за запеклими баталіями на стадіоні, – зауважила вдова Андрія Конопльова.

Гравцям вручали медалі та цінні подарунки, зокрема м’ячі від Федерації футболу України.

Андрій Конопльов народився 29 квітня 1977 року. 7 серпня 2014 року був мобілізований, а загинув 23 січня 2015 року. Незаконні збройні формування на Донеччині здійснили наступ на взводний опорний пункт, застосовуючи при цьому стрілецьку зброю, танки та артилерію. Старший сержант Конопльов, попередивши командування та здійснивши кілька влучних пострілів, знищив один із ворожих танків. Потім підбив і другий. Завдяки вчинку Андрія, який пожертвував своїм життям, наступ противника був відбитий і позиції утримані.

У 2018 році Андрію Конопльову присвоєно звання «Герой України» посмертно.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар