Kolo.News.Ukraine.Region

У вересні очне навчання розпочнуть 95% шкіл Полтавської області

У вересні очне навчання розпочнуть 95% шкіл Полтавської області
У вересні очне навчання розпочнуть 95% шкіл Полтавської області Новини України 16 серп 2023 в 18:00

На Полтавщині процес підготовки до нового навчального року триває. В освітніх закладах приводять до готовності укриття, перевіряють безпеку навчального простору: сигналізацію, сигнальні кнопки, а також пожежну безпеку.

Хід підготовки обговорили в ОВА, на онлайн-нараді з головами територіальних громад, начальниками РВА.

«Майже три роки діти навчалися онлайн. Спочатку через пандемію ковіду, потім через повномасштабне вторгнення рф. Така форма навчання не забезпечує повноцінний розвиток та соціалізацію дітей, – зауважив начальник Полтавської ОВА Дмитро Лунін. – Тож маємо надважливе завдання – повернути школярів і студентів у навчальні класи й забезпечити безпечні умови. Всі заклади професійної, професійно-технічної та вищої освіти – з укриттями. У вересні очне навчання розпочнуть 95% шкіл».

На нараді обговорили й можливість розвитку мережі класів безпеки в закладах освіти.

Цьогоріч в області до старту навчального року медичні огляди мали пройти 135 788 школярів. Станом на 9 серпня лікарі оглянули 108 972 дитини (81%).

«Ми прагнемо, щоб із 1 вересня всі діти мали можливість навчатися офлайн. Органи місцевого самоврядування активно включилися в роботу, облаштували та облаштовують укриття у своїх закладах. Дуже важливо, щоб діти ходили до школи, бо це і соціалізація, адаптація, обмін досвідом, живе спілкування з вчителем та однолітками, дисципліна, – розповів Дмитро Лунін. – Останні навчальні сезони більшість учнів області навчалася дистанційно. Тому перед тим, як діти сядуть за парти, гостро стоїть питання проходження медичних оглядів та стану здоров’я».

Читайте також: Вінницькі спортсмени завоювали медалі на Кубкові України з сумо

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар