Kolo.News.Ukraine.Region

"Найчастіше – це високий артеріальний тиск": на Полтавщині працюють мобільні бригади Червоного Хреста

"Найчастіше – це високий артеріальний тиск": на Полтавщині працюють мобільні бригади Червоного Хреста
"Найчастіше – це високий артеріальний тиск": на Полтавщині працюють мобільні бригади Червоного Хреста Новини України 07 трав 2023 в 08:38

За дев’ять місяців роботи до мобільних медичних бригад Червоного Хреста на Полтавщині звернулося близько 5,5 тисяч людей. Більшість звернень пов’язані із серцево-судинними захворюваннями.

Про це розповіла координаторка мобільних бригад Червоного Хреста на Полтавщині Дар’я Шенкер Суспільному.

Проєкт мобільних медичних бригад на Полтавщині діє із серпня 2022-го. За цей час до медиків звернулося близько 5,5 тисяч людей. Усього таких бригад чотири на область.

"Бригада складається із сімейного лікаря досвідченого, двох медсестер і водія, а також оснащена транспортом – це сучасний реанімобіль із усім необхідним, а також мають безкоштовні ліки. 50 відсотків усіх звернень, згідно з відгуками лікарів і звітами – це хвороби серцево-судинної системи. Найчастіше – це високий артеріальний тиск. Також звертаються із високою глюкозою у крові", - каже координаторка мобільних бригад Червоного Хреста на Полтавщині Дар’я Шенкер.

"Ми тут можемо провести загальний огляд пацієнта, виміряти сатурацію, поміряти артеріальний тиск, також зробити кардіограму, загальний аналіз крові та аналіз крові на холестерин. У нас більше 30 найменувань препаратів є: від артеріальної гіпертензії, є знеболювальні, від цукрового діабету, на п’ять днів можна отримати безкоштовно", - говорить сімейна лікарка мобільної бригади Червоного Хреста Вікторія Стародуб.

"Тиск підвищений, і кров на цукор здала. Трохи підвищений цукор. Лікарка пігулки дала – цілу купу. І сходити на уколи сказала. Кардіограму зробили", - каже жителька села Головач Наталія Деркач.

Мобільні медичні бригади Червоного Хреста створили для того аби розвантажити сімейних лікарів у віддалених населених пунктах.

"Чи то внутрішньо переміщені особи, або місцеве населення. 1:10 Тут, у Полтавському районі дуже багато переселенців. Тому і навантаження на первинну ланку, на лікарів сімейних дуже високе. 01:19 Мобільні медичні бригади знімають це навантаження де сполучення транспортне погане", - каже координаторка мобільних бригад Червоного Хреста на Полтавщині Дар’я Шенкер.

За місяць до лікарів у мобільних бригадах звертається понад тисяча людей.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар