Kolo.News.Ukraine.Region

Рекордна захворюваність на сказ: на Вінниччині відстрілюватимуть лисиць

Рекордна захворюваність на сказ: на Вінниччині відстрілюватимуть лисиць
Важливо
Рекордна захворюваність на сказ: на Вінниччині відстрілюватимуть лисиць Новини України 24 серп 2023 в 18:05

Упродовж останнього десятиліття в Україні реєстрували рекордну захворюваність тварин на сказ. Зокрема у Вінницькій області з початку року підтверджено 74 випадки сказу серед тварин. Саме тому в області вирішили відновити штучне регулювання кількості лисиць.

Про це повідомили в Центрально-Західне міжрегіональне управління ЛМГ

"Як показує аналіз результатів епізоотичних розслідувань випадків сказу, у 100 відсотків продуктивних і у 50 відсотків домашніх тварин зараження відбулося при контактуванні із лисами", - йдеться у повідомленні.

З цього приводу в області відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. На ньому розглянули питання необхідності посилення заходів з профілактики захворювання тварин на сказ. Комісія винесла рішення «створити бригади щодо відстрілу лисиці червоної на території Вінниччини, за виключенням земель лісового фонду, та провести заходи зі зменшення чисельності лисиці до встановлених норм 0,5-1 гол. на 1000 га угідь».

Відстріл розпочнуть із жовтня.

"Добутих лисів направлятимуть до місцевих установ ветеринарної медицини для дослідження на сказ", — зазначають у повідомленні Центрально-Західного міжрегіонального управління ЛМГ.

Сказ — це небезпечне інфекційне захворювання, яке передається через укуси та ослинення й у разі відсутності лікування у найкоротші терміни призводить до 100-відсоткової смерті. У тварини, хворої на сказ, вражається центральна нервова система, поведінка змінюється і з’являються дуже характерні ознаки: боязнь світла, наступають спазми гортані, у результаті чого тварина не може напитися води, активне слиновиділення, агресивність.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар