Kolo.News.Ukraine.Region

На Вінниччині СБУ затримала колишнього бойовика «днр», який воював проти України

Колишньому бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі.
Колишньому бойовику загрожує до 15 років позбавлення волі. Новини України 29 серп 2023 в 11:19

У Вінницькій області працівники СБУ затримали колишнього бойовику, так званої, «днр», який планував тікати до невизнаного Придністров’я. Він брав участь у війні проти України, а після цього тривалий час переховувався від правосуддя. Про це повідомляють у СБУ України.

Затримали зловмисника неподалік від кордону невизнаного Придністровя. Туди злочинець планував втекти, аби уникнути покарання за скоєні злочини.

Слідство встановило, що зловмисник мешкав у місті Костянтинівка у Донецькій області. У 2014-му році він доєднався до підконтрольного російській федерації терористичного угруповання зі сходу України під назвою «словянський полк».

У складі терористичного угруповання зловмисник чергував на ворожих блокпостах. Там він зупиняв автівки громадян України, які намагалися виїхати із тимчасово окупованих територій. Крім цього, під час подібних зупинок бойовики викрадали людей та конфісковували їхні авто.

Також у СБУ встановили, що фігурант справи був адміністратором кількох прокремлівських груп у забороненій соціальній мережі «вконтакте». Там він агітував мешканців Донеччини вступати у терористичну організацію «днр». Втім, ще до початку повномасштабного вторгнення російської федерації чоловік залишив лави бойовиків і втік на підконтрольну Україні територію. Він намагався «залягти на дно», проте оперативники СБУ визначили його місцезнаходження та затримали у одному із прикордонних районів Вінниччини.

За участь у терористичній групі чи терористичній організації слідчі СБУ повідомили чоловікові про підозру за частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на термін до 15 років.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала одесита, який готував ракетний удар по столиці України.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар