Kolo.News.Ukraine.Region

СБУ Черкащини повідомила про підозру двом колаборантам

СБУ Черкащини повідомила про підозру двом колаборантам
СБУ Черкащини повідомила про підозру двом колаборантам Новини України 23 серп 2023 в 12:24

Двоє осіб з високим посадовим становищем на тимчасово окупованих територіях Сходу України були виявлені у добровільній співпраці з окупаційною владою. Їхні дії були розкриті й співробітники Служби безпеки України в Черкаській області повідомили про підозру. Про це повідомили в СБУ Черкаської області.

За інформацією, яка надійшла від слідства, колишній головний архітектор міста Бахмут активно співпрацював з окупантами з самого початку повного вторгнення російської федерації. Зараз він обіймає посаду начальника департаменту в так званому "міністерстві будівництва та житлово-комунального господарства донецької народної республіки".

Цей співробітник сприяв узгодженню проєктів будівництва коштом окупантів. Він розробляв "генеральний план розвитку" Маріуполя, який був зруйнований ворогами у 2022 році. Він отримував неправомірну вигоду через осіб, чиї будівлі були зруйновані внаслідок обстрілів російських військових. Він зловживав можливістю надавати кредити на житло та видавати дозволи на забудову території в так званій донецькій народній республіці.

Щодо іншої особи, її також пов'язують з вчиненням правопорушень під час окупації Луганщини. Вона обіймала посаду начальниці "Троїцького районного управління юстиції Міністерства юстиції луганської народної республіки".

Ця жінка добровільно погодилася на співпрацю та вказала окупантам, що є готовою виконувати покладені на неї завдання. Вона відігравала активну роль у відборі кадрів для розширення складу підрозділів окупаційної влади.

Обом підозрюваним були оголошені підозри згідно з частиною 2 статті 111 та частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України, і вони перебувають у розшуку.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар