Kolo.News.Ukraine.Region

У місті на Черкащині всі храми перейшли до ПЦУ

У місті на Черкащині всі храми перейшли до ПЦУ
Важливо
У місті на Черкащині всі храми перейшли до ПЦУ Новини України 26 серп 2023 в 20:39

У Смілі на Черкащині більше немає храмів, які підпорядковані Московському Патріархату. Всі місцеві церкви з настоятелями перейшли до Православної Церкви України.

Попа, який приїхав правити від МП, виганяли всією громадою, про це повідомляє 5 канал.

До Православної Церкви України спочатку зголосилися перейти священники перших чотирьох церков Сміли за підтримки громади. Але їхнє рішення в єпархії УПЦ МП не схвалили та прислали свого священника. Той збирався правити й відмовлявся покинути церкву. Громаді довелося допомогти йому вийти.

"Для мене, як прихожанки, було важливо, як зреагують наші батюшки, і взагалі, як наша церква. Тому що ми ж українці, на нашій українській землі. Люди наші, все наше, але не всі прихожани прийняли рішення перейти в ПЦУ, попри те, що Кіріл благословив війну", – каже вірянка Наталія Борщук.

У повідомленні каналу йдеться, що Сміла – стала першим містом на Черкащині, де позбулися московських попів. Щоправда, перехідний період для деяких вірян виявився нелегким.

"На жаль ця агітація, що і досі проводиться, дискредитує Православну Церкву України. Вона дала свій результат. Парафія розділилася, але потихеньку люди нові приходять, тягнуться, люди задоволені, що чують слово Боже рідною мовою, розуміють про що йдеться і їм це до душі", – зазначає настоятель Свято-Покровського храму Сміли протоєрей Миколай.

Перехід церков від Московського Патріархату до ПЦУ на Черкащині триває досить повільно. Зголосилися близько шістдесяти храмів, тоді як ще близько двохсот – залишаються у підпорядкуванні МП. Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан переконаний – це питання часу, але вже готує священнослужителів для служіння в українських церквах.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар