Kolo.News.Ukraine.Region

Боксер із Полтавщини Олександр Хижняк привіз «золото» із міжнародного турніру у Чехії

Олександр Хижняк вдало виступив на престижному турнірі
ТОП ТемаВажливо
Олександр Хижняк вдало виступив на престижному турнірі Новини України 09 трав 2023 в 09:11

Боксер із Полтавської області Олександр Хижняк із перемогою повернувся із 53-го міжнародного турніру «Гран-прі 2023», який пройшов у Чехії. Український спортсмен став кращим у ваговій категорії 80 кілограмів. Про це повідомляє Дмитро Лунін, начальник Полтавської обласної державної адміністрації.

-        Вітаю Олександра з перемогою. Полтавщина має потужні боксерські традиції. Цей вид спорту успішно розвивається в області. Пишаємося, що наш синьо-жовтий стяг майоріє на міжнародній арені як прапор перемоги. Бажаю Олександру успіху на європейському ринку, – написав Лунін.  

На турнірі у Чехії змагалися за перемогу представники 18 країн. Олександр Хижняк переміг своїх суперників із Німеччини та Норвегії. У фіналі він мав боксувати зі спортсменом із Уельсу, але той знявся із поєдинку. Тому український боєць здобув перемогу достроково. Повідомляють, що ці змагання були для Хижняка останніми перед Європейськими іграми, які із 21 червня по 2 липня пройдуть у польському Кракові.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, що офіцер Національної гвардії виграв «золото» на Іграх нескорених-2023, які пройшли у Львові. Полковник Олександр Пискун з Кривого Рогу виступив у другий день Національного відбору у двох дисциплінах – настільному тенісі та стрільбі з лука у категорії «продвинуті». За результатами змагань, полковник Пискун виборов «золото» у настільному тенісі та «бронзу» – в стрільбі з лука.У Нацвідборі взяли участь 223 учасники з усіх регіонів України – військових та ветеранів, які отримали поранення під час виконання бойових завдань із захисту Батьківщини.

Спортсмени змагалися у 9-ти дисциплінах – стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування у приміщенні, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар