Kolo.News.Ukraine.Region

Українські військові без втрат евакуювалися під час бою з російським літаком в Чорному морі

ГУР повідомили, що українські захисники без втрат евакуювалися під час бою з російським літаком
Важливо
ГУР повідомили, що українські захисники без втрат евакуювалися під час бою з російським літаком Новини України 30 серп 2023 в 16:05

Командир спецпідрозділу Головного управління розвідки Міноборони "Артан" Віктор Торкотюк в інтерв'ю "Українській правді" повідомив, що у бою між українськими катерами та російським літаком біля острова Зміїний 23 серпня, не постраждав жоден з плавучих засобів.

"Це одна з крайніх операцій, яку ми проводили в акваторії Чорного моря та на території України в кордонах 1991 року. Деталі операції розкривати не буду, але скажу так: "Слава Богу, ми нікого не втратили, і для нас це найцінніше". Жоден із плавзасобів не постраждав, усі поставлені завдання були виконані", — повідомив Віктор Торкотюк.

Також Віктор розповів, що під час виконання бойового завдання військовий з позивним "Конан" опинився за бортом катера, і протримався в морі 14 годин, очікуючи побратимів, які були змушені відступити під вогнем ворожої авіації.

"Тільки уявіть собі: один у відкритому морі, без розуміння, куди рухатись, коли буде допомога, але з чітким усвідомленням того, що він є ціллю не лише наших пошукових місій, але і ворога. Так от: він не просто протримався 14 годин на воді, він плив і ще й у правильному напрямку", — розповів командир спецпідрозділу ГУР.

Бійці після отримання підкріплення одразу повернулися за "Конаном". Під обстрілами з авіації нашим воїнам вдалося прорватися до "Конана" і вдалося успішно його евакуювати.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар