Kolo.News.Ukraine.Region

Кропивницькі депутати звернуться до Мінмолоді та спорту щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх

Кропивницькі депутати звернуться до Мінмолоді та спорту щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх
Кропивницькі депутати звернуться до Мінмолоді та спорту щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських іграх Новини України 05 трав 2023 в 14:00

Депутати Кропивницької міської ради підтримали звернення про недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських та Азійських іграх

У ході російсько-української війни все голосніше українські спортсмени заявляють про неможливість виступати на одних спортивних аренах зі спортсменами країни-агресора.  Голос наших спортсменів підсилили і депутати Кропивницької міської ради. На засіданні дев’ятої сесії, яка відбулася 04 травня, вони підтримали звернення до Міністерства молоді та спорту України, Національного олімпійського комітету України щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських та Азійських іграх.

Відповідне звернення на сесійному засіданні зачитав начальник управління молоді та спорту Кропивницької міської ради В’ячеслав Гурський. Зокрема, у ньому йдеться:

«Кропивницька міська рада наголошує, що пропозиції про допуск спортсменів країн-терористів росії та білорусі до міжнародних спортивних змагань не враховують вкрай жорстокий і варварський характер війни, розв’язаної російською федерацією за підтримки білорусі проти України, спрямований на геноцид Українського народу, зокрема, неприховані намагання збройних сил фашистської росії спровокувати в Україні техногенну катастрофу, шляхом повного руйнування енергетичної системи, обстрілів Запорізької та Чорнобильської атомних електростанцій.

Такі пропозиції є наругою над пам’яттю сотень тисяч громадян України, у тому числі спортсменів, які самовіддано стали на захист Вітчизни і поклали життя в боротьбі за її майбутнє як демократичної європейської держави».

Внаслідок війни серйозно пошкоджені або зруйновані більше 340 спортивних об'єктів. Станом на січень 2023 року, збитки від руйнування спортивної інфраструктури України перевищує 250 мільйонів доларів США.

Від рук російських окупантів загинули понад 250 українських спортсменів і тренерів. Через російську агресію близько 40 тисяч українських спортсменів були змушені виїхати за кордон.

Звернення щодо недопущення участі російських та білоруських спортсменів у Олімпійських та Азійських іграх депутати Кропивницької міської ради надіслали до Міністерства молоді та спорту України та Національного олімпійського комітету України.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар