Kolo.News.Ukraine.Region

10 а не 106 млн грн: в Одеській мерій прокоментували реконструкцію райсуду

10 а не 106 млн грн: в Одеській мерій прокоментували реконструкцію райсуду
10 а не 106 млн грн: в Одеській мерій прокоментували реконструкцію райсуду Новини України 27 серп 2023 в 15:17

В Одеській мерії 27 серпня прокоментували ремонт Київського райсуду за 106 млн грн. Там зазначили, що це вартість усього проєкту, а на ремонт виділили 10 млн грн, які підуть виключно на прибудову приміщення для перебування затриманих і правоохоронців, які їх супроводжують.

Про це йдеться у коментарі заступника Одеського міського голови Олександра Філатова.

Він зауважив, що проєкт з ремонту розпочався ще до війни й передбачає кілька складових, більшість з яких не планується до реалізації:

"Наголошую: кошти спрямовуються не для суддів чи покращення умов їхньої роботи. А для громадян, яким ще не винесено вирок, та правоохоронців, які їх супроводжують. По-друге, вартість квадратного метра будівництва цього приміщення — близько 690 дол. за кв.м. Звертаю увагу: це адмінбудівля з особливими вимогами й ДБН".

Також він навів аргументи щодо доцільності будівництва:

"У цьому суді встановлюється переважно більша частина запобіжних заходів на вимогу більшості правоохоронних органів та військових. Щоденно це близько сотні справ і, відповідно, щоденно через цей суд проходить кілька сотень ще не осуджених громадян! Київський райсуд — найбільш завантажений суд в Україні (40 тисяч справ і матеріалів щорічно, з яких 20 тисяч — досудових). Проте це найменший за площею райсуд Одеси".

Окрім цього він наголосив, що за останній місяць для задоволення потреб армії було проведено дві позачергові сесії міськради, під час яких на потреби армії додатково виділили пів мільярда гривень:

"Ще раз зазначу, що саме в цьому суді розглядаються справи військовослужбовців. І, до речі, останні резонансні розслідування та обшуки у справах ухилення від військової служби, заволодіння військовим майном, гуманітарною допомогою, зловживань під час здійснення призову, порушень з боку співробітників військкомату та лікарських комісій тощо — є наслідком роботи саме Київського районного суду! А під час війни це надважлива діяльність. І вона потребує належних умов".

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар