Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині ДБР затримали посадовця, який вимагав хабар від іноземної компанії

На Одещині ДБР затримали посадовця через хабарництво
На Одещині ДБР затримали посадовця через хабарництво Новини України 31 серп 2023 в 15:13

На Одещині працівники Державного бюро розслідувань спільно з Нацполіцією викрили заступника начальника Управління забезпечення діяльності у південному регіоні Департаменту з питань виконання кримінальних покарань на вимаганні грошей за можливість залучення іноземних інвестицій. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Бажаючи інвестувати в Україну не зважаючи на війну, громадяни Ізраїлю звернулись до органу з питань виконання покарань щодо реалізації бізнес-плану з розташування на будівлях та спорудах однієї з виправних колоній в Одесі сонячних батарей. 

Це мало створити у сукупності сонячну електростанцію. Проте фігурант за допуск представників інвесторів на територію установи, підписання відповідного договору та початку робіт, висунув вимогу щодо надання хабаря в якості "вхідного квитка".

Правоохоронці задокументували вимагання та отримання 7 тис. доларів США посадовцем, лише після чого він надав відповідні вказівки на підписання договору та початок завезення матеріалів для виконання робіт.

Відповідні органи провели обшуки за місцем розташування структурного підрозділу Департаменту з питань виконання кримінальних покарань та місць проживання його керівництва.

У результаті обшуків за місцем проживання підозрюваного знайшли та вилучили понад 100 тис. доларів США та 6800 євро.

Серед вказаних коштів які, за словами дружини підозрюваного є їх особистими збереженням, виявлено 1700 доларів США, які були раніше передані в якості неправомірної вигоди.

Посадовцю Державної кримінально-виконавчої служби України повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар