Kolo.News.Ukraine.Region

СБУ затримали на Полтавщині та Дніпропетровщині колаборантів

СБУ затримали на Полтавщині та Дніпропетровщині колаборантів
СБУ затримали на Полтавщині та Дніпропетровщині колаборантів Новини України 20 трав 2023 в 13:00

Служба безпеки України викрила трьох проросійських агітаторів у Полтавській та Дніпропетровській областях. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Так, на Полтавщині за матеріалами СБУ вісім років тюрми загрожує двом ворожим пропагандистам.

Один з них – працівник місцевого підприємства критичної інфраструктури, який прославляв повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну. Інший фігурант «просував» в інтернеті ідею встановлення в українських містах пам’ятників Кадирову.

А у Дніпропетровській області викрито колишнього місцевого комерсанта, що героїзував бойовиків ПВК «Вагнер» та виправдовував їхню участь у штурмі українських міст на сході України. Деструктивні «гасла» він поширював через інтернет, а також під час спілкування зі знайомими.

Окрім цього кілька затримань відбулося в інших регіонах: На Донеччині, У Кіровоградській області, У Чернігівській області та у Рівненській області.

У заборонених соцмережах вони дискредитували українських захисників та схвалювали злочини російських окупантів з Бурятії проти цивільного населення.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар