Kolo.News.Ukraine.Region

ВАКС заарештував керівника фракції "Батьківщина" у Полтавській облраді

ВАКС заарештував голову фракції "Батьківщина" у Полтавській облраді Сергія Бєлашова
ТОП ТемаВажливо
ВАКС заарештував голову фракції "Батьківщина" у Полтавській облраді Сергія Бєлашова Новини України 11 черв 2023 в 17:08

Вищій антикорупційний суд заарештував керівника політичної партії «Батьківщина» у Полтавській обласній раді Сергія Бєлашова із заставою в 30 мільйонів гривень. Чоловік фігурує у справі про махінації при закупівлі газу для потреб Укрзалізниці. Ця махінація, на думку слідства, завдала 206 мільйонів гривень збитків. Про це повідомили в Центрі протидії корупції.

Слідчий суддя ВАКС Віктор Маслов обрав тримання під вартою полтавському бізнесмену Сергію Бєлашову. Сергій очолює фракцію «Батьківщини» у Полтавській обласній раді та є власником банку «Український капітал».

Також суддя обрав альтернативну заставу в 30 мільйонів гривень. Запобіжний захід діятиме до 9 серпня включно.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура просила призначити заставу в понад 120 мільйонів гривень. Проте захист Бєлашова наполягав, що підозра необґрунтована і тримання під вартою підозрюваного, який з 2009 року має інвалідність II групи, порушує Конвенцію і матиме ознаки катування.

Крім того, до Бєлашова прийшла голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, і просила взяти його на поруки. Також Тимошенко заявила, що це провадження "колосальний махровий непрофесіоналізм або жорстко замовна справа".

Нардепка додала, що вони створили цілу аналітичну групу, яка вивчила всі документи із відкритого доступу і "прийшла до висновку, що немає навіть події злочину". Тимошенко згадувала рішення Європейського суду з прав людини щодо неї, який теж вказав, що події злочину не було.

Тимошенко пообіцяла особисто зустрітися з послами G7 і пройти кожен пункт цієї справи, порушити питання про Національне антикорупційне бюро на Погоджувальній раді, а її колеги Соболєв і Власенко піднімуть цю справу на Парламентській асамблеї Ради Європи.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар