Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині двоє чоловіків проникли в дім до 74-річної жінки та пограбували її

У Одеській області затримали двох чоловіків за грабіж 74-річної жінки
У Одеській області затримали двох чоловіків за грабіж 74-річної жінки Новини України 12 черв 2023 в 15:30

У ніч з 3 на 4 червня у місті Березівка, що на Одещині, двоє чоловіків у масках зламали замок на дверях будинку та залізли в оселю. Погрожуючи фізичною розправою 74-річній господарці житла, заволоділи грошима в сумі однією тисячі доларів США та п'ятнадцяти тисяч гривень, а також золотими прикрасами. Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Працівники правоохоронних органів у ході кропітких оперативно-розшукових заходів за два дні встановили правопорушників, які пограбували жінку. Ними виявилися місцеві жителі 24 та 42 років. Їх затримали. Також встановили, що 42-річний чоловік неодноразово був судимий за скоєння майнових злочинів.

Як з'ясували слідчі, правопорушники знали, що пенсіонерка проживає сама, і заздалегідь підготувалися до скоєння злочину. Зокрема розвідали місця розташування камер зовнішнього відеоспостереження на шляху до будинку потерпілої.

Місце вкраденого майна – правоохоронці встановили. Грабіжників затримали. Також їм повідомили про підозру в розбої, тобто у скоєнні нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаному з проникненням у житло та погрозою застосування насильства, яке є небезпечним для життя потерпілої, скоєному за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану.

Злочин кваліфікують за ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар