Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині митник створював штучні перепони для громадян, щоб брати хабарі

На Одещині затримали митника за хабар
На Одещині затримали митника за хабар Новини України 19 черв 2023 в 18:18

Правоохоронці Одещини затримали митника, який отримував хабар у виді 600 доларів США, за пропуск людини через пункт пропуску "Старокозаче – Тудора". Про це повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

Під час досудового розслідування було встановлено, що посадовець вимагав від громадян гроші у розмірі від 100 до 600 доларів США за оформлення документів для перетину кордону України без перешкод, які штучно сам створював для громадян. Сума хабаря коливалася в залежності від фінансових можливостей громадян.

Затримали митника відразу після отримання ним неправомірної вигоди у розмірі 600 доларів США від жителя Одещини, який займався перевезенням транспортних засобів. Під час обшуку у фігуранта вилучили отримані в незаконний спосіб гроші, записи з відеореєстраторів та службову документацію, що становлять інтерес для слідства.

За наявності достатніх доказів, які зібрали правоохоронці, митнику повідомили посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, а саме в одержанні службовою особою неправомірної вигоди для себе за невчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди.

Йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тепер митнику загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар