Kolo.News.Ukraine.Region

На світанку росіяни випустили по Одещині «Калібри»: подробиці

На світанку росіяни випустили по Одещині «Калібри»: подробиці
Важливо
На світанку росіяни випустили по Одещині «Калібри»: подробиці Новини України 24 черв 2023 в 07:31

У ніч на 24 червня, під час ракетної атаки рф, на території Одещини сили ППО збили дві ракети «Калібр».

Про це повідомили в ОК «Південь».

«За результатами повітряного бою одну ракету знищено, інша обстріляна впала на відкриту територію», — йдеться у повідомленні.

В Одеській ОВА повідомили, що ракети по регіону було направлено з акваторії Чорного моря. Також зазначають, що вибуховою хвилею пошкоджено складську будівлю.

"На щастя, обійшлося без людських жертв», - повідомляється у телеграм каналі голови Одеської ОВ Олега Кіпера.

У Генеральному штабі ЗСУ зазначають, що противник цієї ночі завдав ракетного удару по території України крилатими ракетами повітряного базування із бомбардувальників Ту-95мс, Ту-22м3, морського базування «Калібр» та ударними дронами Shahed-136/131. Літаки стратегічної авіації у кількості 10-ти одиниць здійснили пуски 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 з Каспійського моря.

Вісім бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3 завдали ударів 9-ма ракетами Х-22 з північного, південного та східного напрямків. З акваторії Чорного моря окупанти здійснили пуски двох ракет морського базування «Калібр». Із півдня противник атакував двома ударними дронами Shahed-136/131.

Силами та засобами протиповітряної оборони збито усі 40 крилатих ракет Х-101/Х-555, одну крилату ракету «Калібр» та два ударні дрони «Shahed-136/131». До відбиття повітряної атаки залучено підрозділи зенітних ракетних військ, авіацію, мобільні вогневі групи повітряних командувань «Центр», «Південь» та «Схід» ПС ЗСУ. Ракети Х-22 російські терористи спрямували у напрямку Дніпра та Кривого Рогу.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар