Kolo.News.Ukraine.Region

Мамині чорнобривці: у Кропивницькому до Дня Героїв створили інсталяцію з берців та квітів

Мамині чорнобривці: у Кропивницькому до Дня Героїв створили інсталяцію з берців та квітів
Мамині чорнобривці: у Кропивницькому до Дня Героїв створили інсталяцію з берців та квітів Новини України 24 трав 2023 в 20:05

В Кропивницькому до Дня Героїв, який відзначали 23 травня, створили композицію "Мамині чорнобривці", щоб нагадати містянам про ціну війни, що триває. В інсталяції було 44 пари берців, у кожен з яких посаджений чорнобривець.

"Це наші українські квіти, а жовтий – це колір пам’яті",– розповіла Суспільному співініціаторка акції Інна Колпак.

День Героїв — це неофіційне державне свято. Його встановили на честь усіх борців за волю України – від Давньої Русі до сучасності. Свято започаткували на зборах Організації українських націоналістів у 1941-му році. За дату обрали день, коли в Роттердамі у 1938 році вбили голову проводу ОУН Євгена Коновальця.

інсталяції обрали жовті чорнобривці. За словами співініціаторки акції, використали непридатне для носіння взуття. Берці стоять у напрямку на схід, що є нагадуванням, звідки почалася війна. Їх вже не можна носити – вони пересохлі, розлазиться підошва.

До акції долучились мами, дружини й сестри загиблих, починаючи з 2014 року, бійців.

"Хотілося б, щоб ця акція нагадувала людям про те, що війна триває, щоб не забували наших синів, чоловіків, які загинули, щоб пам’ятали. Бо без цього України не буде", - говорить мати загиблого 8 квітня 2022 року Сергія Канцера Ірина Канцер.

Зі слів Інни Колпак, композиція буде в громадському просторі "МИР 2.0", допоки квітнутимуть чорнобривці.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар