Kolo.News.Ukraine.Region

СБУ викрила високопосадовця Одеської ОВА, який викрав понад 7 мільйонів гривень

СБУ повідомила про підозру високопосадовцю Одеської ОВА за розкрадання 7 мільйонів гривень
СБУ повідомила про підозру високопосадовцю Одеської ОВА за розкрадання 7 мільйонів гривень Новини України 28 черв 2023 в 21:10

Служба безпеки України викрила високопосадовця Одеської обласної військової адміністрації, який викрав понад 7 мільйонів гривень на будівництві селищних лікарень. Про це повідомили в пресслужбі СБУ 27 червня.

Зловмисники привласнили майже 7,5 млн грн державних коштів і зірвали зведення шести амбулаторій у віддалених селищах регіону. До організації злочинної схеми причетний чинний керівник апарату голови Одеської обласної військової адміністрації.

До незаконної діяльності він залучив столичну будівельну компанію, яка підконтрольна його приятелю – чинному раднику міського голови Вишневого на Київщині.

У 2020 році за «сприяння» одеського чиновника саме це підприємство здобуло перемогу у тендері на зведення медичних установ у південному регіоні. Відповідно до укладеного договору підрядники мали побудувати шість нових селищних амбулаторій на Одещині. На реалізацію цього проєкту компанія отримала аванс з державного бюджету 16,9 млн грн.

За матеріалами справи, учасники оборудки розікрали майже половину з цієї суми, а об’єкти медичних закладів залишили недобудованими навіть на 50%. Для цього організатори схеми штучно завищували вартість та обсяг виконаних робіт, а також вносили неправдиві відомості у звітну документацію. Щоб провести фінансові махінації, фігуранти залучили ще двох посадовців Одеської ОВА.

Експертиза СБУ підтвердили факт незавершеного будівництва і вкрадених грошей. Крім того, експерти зазначили, що фундамент цих об’єктів не відповідає встановленим вимогам і є аварійно-небезпечним.

Під час обшуків за адресами фактичного проживання фігурантів виявлено документи та інші речові докази протиправної діяльності.

Усім учасникам злочинної групи повідомили про підозри. Їм загрожує до 12 років позбавлення волі.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар