Kolo.News.Ukraine.Region

У Черкасах судитимуть екскерівника обласної міліції за переслідування учасників Майдану

У Черкасах судитимуть екскерівника обласної міліції
У Черкасах судитимуть екскерівника обласної міліції Новини України 28 черв 2023 в 18:29

Офіс Генерального прокурора скерував до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Управління Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області. Про це повідомили в пресслужбі Офісу Генерального прокурора.

Йому інкриміновано незаконне перешкоджання проведенню зборів та мітингів, організацію перевищення влади співробітниками міліції, що супроводжувалося насильством, незаконне затримання та притягнення до кримінальної відповідальності завідомо невинних осіб.

Колишній керівник ще тодішньої міліції, 23 та 27 січня 2014 року з метою перешкоджання учасникам Майдану в Черкасах мирного проведення акцій протесту, організував та контролював насильницькі дії правоохоронців, а також незаконні затримання громадян.   Понад 50 людей отримали травми різного ступеня тяжкості через насильницькі дії працівників міліції.

Крім того, співробітники міліції із перевищенням влади та застосуванням заходів фізичного впливу затримали 62 особи. У подальшому їх доставили до органів внутрішніх справ. Там слідчі за сфальсифікованими документами склали протоколи про їх затримання та разом з прокурорами незаконно притягнули до кримінальної відповідальності за нібито участь у масових заворушеннях. Далі судді за клопотаннями слідчих та прокурорів безпідставно арештували цих громадян.

Обвинувачений довгий час переховується на території росії та на непідконтрольній Україні території й знаходиться в міжнародному розшуку. Щодо нього отримано дозвіл суду та проведено спеціальне досудове розслідування. Також судом йому обрано запобіжний захід – тримання під вартою.

Також після початку повномасштабної агресії рф проти України, в травні 2022 року дана особа обійняла псевдопосаду «начальника поліції» в незаконно створеному на тимчасово окупованих територіях Херсонській області формуванні – так званому «головному управлінні МВС рф в Херсонській області». За вказані дії його притягнуто до кримінальної відповідальності в іншому кримінальному провадженні.

Також притягнуто до кримінальної відповідальності інших людей, які були залучені в насильницьких діях проти учасників Майдану в Черкасах.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар