Kolo.News.Ukraine.Region

ВАКС взяв під варту адвоката з Одеси, який вимагав гроші у військового

Фото - ілюстративне
Фото - ілюстративне Новини України 27 черв 2023 в 19:00

21 червня Вищий антикорупційний суд взяв під варту адвоката з Одеси, якого підозрюють у підбуренні військовослужбовця до надання 2000 доларів неправомірної вигоди судді Приморського районного суду міста Одеси. Про це повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо підозрюваного у кримінальному провадженні №52023000000000250 від 09 червня 2023 року задовольнити частково. Застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів з дня його фактичного затримання», – йдеться в рішенні.

Також суд обрав йому альтернативне покарання – заставу у вигляді 134200 гривень.

У разі внесення коштів на нього покладуть наступні обов'язки:

  • прибувати за кожною вимогою;
  • не відлучатись з Одеської області без дозволу;
  • повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування зі свідками, а також іншими особами щодо обставин справи;
  • здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Раніше Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру адвокату з Одеси. За версією слідства, адвокат вимагав указані кошти у військовослужбовця за начебто сприяння в ухваленні суддею Приморського районного суду міста Одеси позитивного рішення в адміністративній справі. 19 червня адвоката затримано «на гарячому» одразу після одержання ним коштів. Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, які можуть бути причетні до вчинення цього кримінального правопорушення.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар