Kolo.News.Ukraine.Region

Парафіяни московської церкви напали на відеооператора: поліція Черкащини відкрила кримінальне провадження

Парафіяни московської церкви напали на відеооператора: поліція Черкащини відкрила кримінальне провадження
Парафіяни московської церкви напали на відеооператора: поліція Черкащини відкрила кримінальне провадження Новини України 01 лип 2023 в 13:43

Парафіяни Свято-Стрітенської парафії УПЦ МП на Черкащині атакували відеооператора місцевого видання «18000» Максима Ткаченка та пошкодили редакційну техніку. За фактом перешкоджання журналістській діяльності правоохоронці розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомили на сайті поліції Черкаської області 1 липня.

"29 червня до поліції звернувся представник засобів масової інформації із заявою щодо перешкоджання законній професійній діяльності журналістів. Заявник повідомив, що під час зйомки сюжету у Черкасах невідома особа завдала йому удару по пальцях руки та пошкодила обладнання оператора", - йдеться у повідомленні.

Місцеві ЗМІ описали ситуацію, яка сталася 29 червня.

Інцидент стався після зборів, на яких громада ухвалила рішення про перехід парафії з УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України. Рішення ухвалили одноголосно. Однак, частина парафіян, які виступають за УПЦ МП, закрилися за парканом на території церкви й відмовилися впускати громадськість та журналістів.

«Під час зйомки я підійшов до церкви. Парафіянин туди нікого не пускали, звідти нікого не випускали теж. Тому спочатку я був змушений знімати через паркан, це було незручно. Тому я вирішив спробувати зняти з-під воріт. Коли перемикав на інший режим, хтось вдарив ногою по руці та по камері. Після цього відпав мікрофон. Він працює, але пошкоджений. Я не бачив, хто це зробив. Мікрофон спочатку забрали на територію, але після того, як я сказав, що напишу заяву в поліцію, його викинули з-за воріт», — розповів Максим Ткаченко.

Редакція звернулася в поліцію із заявою про перешкоджання журналістській діяльності.

За цим фактом дізнавачі розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 Кримінального кодексу України - перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до трьох років.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар