Kolo.News.Ukraine.Region

Голова одного з районних судів Черкащини виправдовувала збройну агресію росії

Суддя одного з райсудів Черкащини виправдовувала збройну агресію рф
Суддя одного з райсудів Черкащини виправдовувала збройну агресію рф Новини України 05 лип 2023 в 10:10

Голова Звенигородського районного суду Черкаської області виправдовувала російську збройну агресію проти України. Про це повідомили в Службі безпеки України.

СБУ спільно з Державним бюро розслідувань зібрали докази на суддю, яка наразі є головою Звенигородського райсуду. Жінка заперечувала напад росії на Україну і виправдовувала воєнні злочини росіян.   Співробітники СБУ мають записи розмов, де вона не приховує свою проросійську позицію і постійно повторює наративи кремля про війну в Україні. Правоохоронці задокументували, що голова райсуду підтримувала захоплення Криму та Мелітополя, а також вихваляла запровадження "російського законодавства".


Крім того, вона виправдовувала воєнні злочини рф проти цивільних. Наприклад, ракетний удар росіян по багатоквартирному будинку у Дніпрі в січні 2023 року вона назвала, як "супутні втрати" під час війни.

Раніше жінка була суддею Якимівського райсуду у Запорізькій області. Через тимчасову окупацію цієї території у червні 2022 року її відрядили до Черкащини, де призначили спочатку суддею, а потім обрали головою районного суду.

Надалі фігурантка планувала подати у відставку та переїхати до Криму з думкою, що вона буде отримувати довічну пенсію судді з українського бюджету.

Під час обшуків у фігурантки виявили та вилучили іноземну валюту, в тому числі російські рублі, мобільні телефони та комп’ютерну техніку.

Жінці повідомили про підозру за ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою) Кримінального кодексу України.

Їй загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар