Kolo.News.Ukraine.Region

Митці із Дніпропетровщини організували концерти для українських військових: підтримують бойовий дух та допомагають боротися із стресом

Для бійців грають, співають та усіляко допомагають їм відволіктися
Для бійців грають, співають та усіляко допомагають їм відволіктися Новини України 11 лип 2023 в 14:28

У Дніпропетровській області митці вирішили організувати виїзні концерти для українських військових. Під час концертних виступів вони виконують для бійців пісні та гуморески, демонструють інструментальні виступи. Так чином підтримують бойовий дух українських воїнів, дають їм змогу хоч не надовго відволіктися від важких воєнних буднів та подолати стрес. Про деталі проекту розповідають на сайті Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Наталія Першина, керівник управління культури, туризму, національностей та релігій Дніпропетровської ОВА, розповідає, що започаткували мистецький проект артисти із Асоціації діячів естрадного мистецтва України. Виступають вони перед воїнами Збройних Сил України, які знаходяться на лікуванні на території Дніпропетровської області або перебувають на ротації у цьому регіоні.

Артисти виїжджали до військових вже п’ять разів. Демонстрували програму «Слава Україні – всім Героям Слава!» із різноманітним репертуаром, у якому як інструментальні виступи, так і авторські композиції. Крім цього, бійцям читають гуморески, демонструють рольову гру під назвою «Козацький двобій», показують, як вправляються із автентичною зброєю давніх українських воїнів – шаблею, списом, серпом, булавою.

Володимир Забара, президент творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», зазначає, що духовна місія митців – морально підтримувати українських героїв-захисників. Окрім військових, минулого роки артисти виступали перед рятувальниками та медиками.

У проекті під назвою «Незламна нація» наразі беруть участь більше тридцяти митців із Дніпропетровської області, а триватиме він до кінця вересня.

Раніше ми розповідали, як пройшла в Україні прем’єра фільму «Залізні метелики».


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар