Kolo.News.Ukraine.Region

Бійцю Одеської тероборони посмертно надали звання Героя України

Посмертно надали звання Герой України Алексапольському Святославу Миколайовичу
Посмертно надали звання Герой України Алексапольському Святославу Миколайовичу Новини України 09 лип 2023 в 20:21

8 липня Указом Президента України Володимира Зеленського посмертно надали звання Герой України молодшому сержанту Одеської 126 бригади територіальної оборони Алексапольському Святославу Миколайовичу. Про це повідомили у 126 окремій бригаді територіальної оборони Одеси.

Також полеглому бійцю удостоїли орден “Золота Зірка”, Святослав народився у Саках в Криму. Навчався в українських класах кількох кримських шкіл та Кримській республіканській школі-інтернаті для обдарованих дітей. Цікавився історією, бойовими мистецтвами та зброєю, добре знав англійську, грав у шахи. Займався пішим туризмом, регулярно ходив у гори. Багато читав, писав вірші. Захоплювався спортом. Займався футболом, боксом, греко-римською боротьбою, карате, паркуром, тайським боксом, кікбоксингом, панкратіоном, джиу-джитсу, бігом.

У 2009 проходив строкову службу. А вже у 2010 році підписав контракт з військовою частиною 3009 у Сімферополі. Був розвідником.

У 2014, попри погрози, всіляко виборював державність в Криму під час Євромайдану. Його почала переслідувати окупаційна влада, тому Святослав з родиною виїхав до Львова.

Святослав приєднався до “Азову”. Навчався ковальській справі та працював у Львівській кузні.

У 2017 підписав контракт із 25-ю окремою повітрянодесантною бригадою, потім перевівся до 95-ї десантно-штурмової бригади. Брав участь в АТО/ООС.

З початку повномасштабної війни став на захист України. 

Святослав загинув 29 серпня 2022 року під час звільнення Миколаївщини. Коли біля села Новогригорівка він надавав медичну допомогу побратимам, почався ворожий артилерійський обстріл.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар