Kolo.News.Ukraine.Region

Росіяни вдарили фугасною авіабомбою по острову Зміїний

Острів Зміїний. Фото: ілюстративне
Острів Зміїний. Фото: ілюстративне Новини України 13 лип 2023 в 18:22

13 липня на світанку за допомогою тактичної авіації росіяни завдали удару фугасною авіабомбою по острову Зміїний в Одеській області. Про це повідомляє оперативне командування “Південь”.

Наталія Гуменюк, керівниця об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня, повідомила 24 каналу, що цей удар російські війська завдали не тільки заради терору.

На думку керівницю пресцентру Сил оборони Півдня, такі атаки пов’язані із зерновою угодою. “Найімовірніше, ці знаки уваги пов’язані з майбутньою зерновою угодою”, — сказала Наталія Гуменюк.

Нагадаємо, що зернова угода триває до 18 липня. Reuters 22 червня  з посиланням на високопоставленого чиновника в українському уряді повідомляє, що Росія майже зі стовідсотковою ймовірністю вийде із зернової угоди в липні. Зазначається, що росія зернову угоду використовувала для безпечного експорту аміаку, проте країна-терорист більше не зацікавлена в цьому маршруті постачання.

Окрім цього, Президент Туреччини Реджеп Ердоган обговорював продовження зернових угод з Володимиром Зеленським.

“Зеленський висловився за продовження ініціативи, путін також мав деякі пропозиції. Ми працюємо, орієнтуючись на рішення, зважаючи на ці пропозиції”, – сказав Ердоган.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар