Kolo.News.Ukraine.Region

У Вінниці 60 робочих груп перевірять укриття міста

У складі груп працівники поліції, ДСНС та муніципальної варти
ТОП Тема
У складі груп працівники поліції, ДСНС та муніципальної варти Новини України 03 черв 2023 в 16:01

3 і 4 червня 60 робочих груп у складі працівників поліції, ДСНС та муніципальної варти перевірятимуть укриття міста. Таке рішення ухвалили сьогодні на засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Перша за все увагу звертатимуть на доступність, - повідомляє Вінницька міська рада.
Обстежуватимуть приміщення по всьому місту. До переліку увійшло 1 236 об’єктів.
Привід екстренної перевірки – події 1 червня у столиці України, коли 3 людей загинули біля зачиненого укриття. До слова, щодо осіб, які були відповідальні за доступ до укриття, відкрили кримінальні провадження. На цю ситуацію мають зважати всі, хто тримає зачиненими укриття в будинках, муніципальних закладах та комерційних об’єктах.
Департамент цивільного захисту закликає балансоутримувачів та відповідальних за укриття утримувати його в належному стані, а також тримати відкритим під час сигналу «Повітряна тривога».
У місті оновлять онлайн-мапу укриттів, зазначає Олег Парфілов, директор департаменту цивільного захисту:
– У зв’язку з тим, що ворог все частіше завдає ракетних ударів та ударів дронами-камікадзе по території України та скарги, які надходять від вінничан – було прийнято рішення повторно та оперативно перевірити споруди, де можна перечекати повітряну тривогу.
Скаргу на зачинені укриття, або такі, що утримуються в неналежному стані можна залишити за посиланням або повідомити «Цілодобову варту»:
15-60; 0-800-60-15-60; (0432) 65-15-60; (0432) 59-50-39; (0432) 60-15-60.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар