Kolo.News.Ukraine.Region

На Одещині через шторм детонують прибиті до берега міни: пошкоджено будинки

На Одещині через шторм детонують прибиті до берега міни: пошкоджено будинки
Важливо
На Одещині через шторм детонують прибиті до берега міни: пошкоджено будинки Новини України 26 лип 2023 в 20:22

В Одеській і Миколаївській області на побережжі Чорного моря було зафіксовано кілька вибухів мін невідомого походження.

В ОК «Південь» зазначають, що штормова погода в морі призвела до підвищення мінної небезпеки. Також просять не наближатися до узбережжя щонайменше на 200 метрів.

25 липня ввечері на чорноморське узбережжя в Миколаївщині винесло міну невідомого типу, яка самовільно здетонувала. Внаслідок вибуху пошкоджено кілька десятків вікон в будівлях рекреаційного об’єкту. Люди не постраждали.

26 липня вранці неподалік одного з пляжів Одещини стався самовільний підрив у воді ще двох мін, тип яких не вдалось встановити.

Надвечір 26 липня в ОК "Південь" повідомили про ще дві детонації. Перша вибухнула у тому самому районі, де вибухнули дві попередні.

"Іншу винесло неподалік Одеси на самий уріз води. Внаслідок потужного хвилювання моря стався самовільний підрив. Пошкоджено дачний будинок. Люди не постраждали", йдеться у повідомленні.

ОК «Південь» наголошує, що мінна небезпека узбережжя і прибережних вод надзвичайно висока, посилена наслідками техногенної повені після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. Тоді в море принесло багато вибухонебезпечних предметів. До того ж провокативна поведінка ворога в акваторії Чорного моря може призвести до додаткового збільшення мін.

Нагадаємо, через підрив окупантами Каховської ГЕС до узбережжя Чорного моря прибиває сміття та небезпечні предмети, які принесло водою.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар