Kolo.News.Ukraine.Region

За два тижні одеські водолази врятували на Херсонщині понад 100 людей

Фото: ілюстративне / ДСНС України
Фото: ілюстративне / ДСНС України Новини України 22 лип 2023 в 20:34

За два тижні роботи, після підриву російськими окупантами Каховської гідроелектростанції на Херсонщини, одеські водолази врятували більше ніж 100 жителів Херсонської області. Про це 21 липня на брифінгу в Ukraine Media Center Odesa повідомив Денис Лещик, водолаз-рятувальник водолазно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області.

Основне завдання рятувальників — виїжджати на катері до затоплених будинків, забирати звідти людей і доправляти їх у безпечні місця, де на них вже чекали працівники лікарень, поліціянти, волонтери та працівники з ДСНС.

“Були обстріли, але ми приїхали не лякатися, а рятувати життя. Люди брали з собою лише тварин, гроші та документи, навіть не брали одяг. Пам'ятаю, як нам довелося лежачу бабусю спускати на руках з дев'ятого поверху. Морально було складно, але ми впоралися. Врятували дуже багато тварин та людей, десь 100 людей, але ми спеціально не рахували”, – розповів Денис Лещик.

Також, окрім людей, одеські водолази ще рятували й тварин. Але це важко давалося рятувальникам, бо тварини були дуже сильно налякані через російський теракт на Каховській ГЕС.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар