Kolo.News.Ukraine.Region

П'ять років позбавлення волі отримав митрополит московської церкви на Вінниччині: він підтримував війну в Україні

На п
На п'ять років посадили митрополита Вінницької єпархії УПЦ МП. Новини України 07 серп 2023 в 18:00

До п'яти років позбавлення волі засудили митрополита однієї з Вінницької єпархії УПЦ Московського патріархату. Священник виправдовував повномасштабне вторгнення росії в Україну. Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Митрополит очолював Тульчинську єпархії у Вінницькій області. Суд підтвердив доказову базу, яку зібрала спецслужба, і призначив клірику покарання – п'ять років позбавлення волі.

Зокрема, його засудили за злочини, передбачені Кримінальним кодексом України:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками);
  • ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Митрополит поширював  серед вірян пропагандистські листівки, де закликав до захоплення влади та зміни меж державного кордону України.

Крім того, на сайті російської православної церкви розміщував публікації на підтримку російських окупантів та їхніх воєнних злочинів.

Експертиза СБУ підтвердила порушення закону з боку колаборанта.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар