Kolo.News.Ukraine.Region

9 тисяч доларів за вбивство колеги: на Вінниччині затримали депутата

9 тисяч доларів за вбивство колеги: на Вінниччині затримали депутата
9 тисяч доларів за вбивство колеги: на Вінниччині затримали депутата Новини України 10 серп 2023 в 13:10

Працівники ДБР затримали колишнього депутата Жмеринської міської ради від забороненої партії ОПЗЖ, який замовив вбивство колеги.

Про резонансний випадок повідомили у пресслужбі ДБР.

За інформацією слідства батько затриманого - колишній нардеп-регіонал та чинний депутат Жмеринської міськради. На початку повномасштабного вторгнення чоловік виїхав за межі України. Проте тримав на контролі ситуацію - його бізнесовими та політичними інтересами опікувався син.

Декілька місяців тому між високопосадовцями загострився конфлікт через землю. Його колега блокував рішення про відведення земельних ділянок під будівництво. Син вирішив «допомогти» батьку та організувати замовне умисне вбивство іншого депутата – члена постійної земельної комісії Жмеринської міськради.

Організатор знайшов посередників, яким доручив підібрати виконавців вбивства та надав їм інформацію про майбутню жертву.

За замовне вбивство він пообіцяв заплатити 8,5 тисяч доларів США, оцінивши у таку суму життя свого колеги, - йдеться в повідомленні пресслужби ДБР.

Аби затримати зловмисника працівники ДБР імітували вбивство місцевого депутата та зробили постановчі фото, які посередник продемонстрував замовнику.

Замовника вбивства затримали після передачі оплати за вбивство.

Наразі проведено обшуки за місцем проживання та транспортному засобові затриманого, а також у можливих співучасників вчинення злочину. Вилучено зброю, кошти та інші речові докази, що підтверджують злочинні наміри фігурантів.

Затриманому повідомлено про підозру в організації закінченого замаху на вбивство, вчинене з корисливих мотивів на замовлення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. п. 6, 11 ч. 2 ст. 115 КК України).

Санкції статей передбачають покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває.

Встановлюється можлива участь батька затриманого – екснардепа-регіонала в замовленні вбивства.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар