Kolo.News.Ukraine.Region

Присвоїти звання Героя України: дружина захисника з Вінниччини зареєструвала петицію

Присвоїти звання Героя України: дружина захисника з Вінниччини зареєструвала петицію
Присвоїти звання Героя України: дружина захисника з Вінниччини зареєструвала петицію Новини України 14 трав 2023 в 15:00

Присвоїти звання Героя України (посмертно) старшому солдату Роману Кушніру з Вінниччини просить дружина захисника Вероніка Кушнір. Таку петицію жінка опублікувала на сайті електронних петицій Президенту України.

«Старший солдат Кушнір Роман Юрійович відзначився в боях з ворогом своєю мужністю та відданістю Українській державі. Він здійснював службу у складі військової частини 3008 з початку російсько-української війни, пізніше був переведений до складу військової частини 3028 перебував у військовому званні «старшого солдата» та займав посаду стрільця-санітара 2 відділення 3 взводу оперативного призначення роти оперативного призначення спецпідрозділу «Ягуар», де неодноразово доводив свою високу бойову майстерність та здатність діяти у складних умовах бойової обстановки. Своєю мужністю та відданістю Українській державі, він був прикладом для своїх товаришів-бійців.

Старший солдат Кушнір Роман Юрійович загинув у бою з ворогом, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет України. Його вчинок є прикладом найвищої жертовності та патріотизму, що заслуговує на визнання та шанування.

Присвоєння звання Героя України старшому солдату Кушніру Роману Юрійовичу є виразом вдячності за його віддану службу та відданість Українській державі. Така висока відзнака стане прикладом для інших воїнів, які продовжують боротьбу за свободу та незалежність нашої країни», – йдеться в тексті петиції.

Старший солдат Кушнір Роман Юрійович загинув 15 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання на Сході України населений пункт Спірне, Донецької області. Йому було 29 років.

Читайте також: У школі на Вінниччині на честь загиблого прикордонника відкрили Пам'ятну дошку

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар