Kolo.News.Ukraine.Region

Жителю Вінниччини повідомили про підозру через підтримку російської армії

Фото: ілюстративне
Фото: ілюстративне Новини України 14 серп 2023 в 13:12

Жителю міста Могилів-Подільський у Вінницькій області, повідомили про підозру через те, що той виправдовував, визнавав законною збройну агресію російської федерації проти України. Також чоловік глорифікував осіб, які здійснювали цю агресію. Про це повідомили у Вінницькій обласній прокуратурі.

Підозрюваний зареєструвався у 2017 році в забороненій російській соціальній мережі "Однокласснікі". Після 24 лютого 2022 року він почав публікувати там проросійський контент.

Чоловік поширював дописи з груп, які мали назву "Антимайдан и нас 945000 с нами Правда и Бог!" та "Новороссия". У цих публікаціях під виглядом "официальных сводок»" легітимізується терористична організація "днр", яка "совместно с Вооруженными силами Российской Федерации продолжают освобождать от украинских оккупантов населённые пункты". Також публікації містили вигадану статистику бойових втрат обох сторін та скорботу за загиблими бойовиками у маріупольській кампанії. 

Згідно з висновком експертизи поширювані матеріали мають публічний характер і доступні широкому колу користувачів Інтернету. 

За вказаний злочин передбачено покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією майна або без такої.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар