Kolo.News.Ukraine.Region

Слюсар Одеського припортового заводу переміг на чемпіонаті України з судномодельного спорту

Слюсар Одеського припортового заводу переміг на чемпіонаті України з судномодельного спорту
Слюсар Одеського припортового заводу переміг на чемпіонаті України з судномодельного спорту Новини України 23 трав 2023 в 12:48

Слюсар механоскладальних робіт ремонтного цеху Одеського припортового заводу Валерій Харет здобув перше місце на чемпіонаті України з судномодельного спорту, який відбувся в Києві.

Про це 23 травня повідомили в пресслужбі установи.

Золоту медаль чоловік отримав у боротьбі моделей секції "С" – масштабні моделі, точні технічні конструкції, та деталі кораблів. Валерій Харет – член Федерації судномоделізму і судномодельного спорту України, майстер спорту України, неодноразовий призер Чемпіонатів світу, Європи, України з судномодельного спорту.

"Моделюванням Валерій захоплювався ще з раннього дитинства. Було зібрано десятки моделей автомобілів, літаків, будівель, суден тощо. Проте, детально вивчивши всі тонкощі та специфіку моделювання, Валерій почав займатися судномоделюванням професійно з 2016 року. З цього моменту всі моделі, крім копій кораблів, відійшли на задній план", - йдеться у повідомленні.

У 2021 році на чемпіонаті Європи чоловік посів третє місце, виготовивши модель фрегата "LA VENUS", зразка 1782 року.

Наразі слюсар готується до чемпіонату світу в Чехії, який буде восени. Модель, з якою він візьме участь, доповнюється новими деталями, борти обшиваються міддю, виготовляється носова фігура корабля.

Довідково: Чемпіонат України проходив з 03 по 05 травня 2023 року у місті Київ за участю представників команд з Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Донецької, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Миколаївської, Одеської, Рівненської, Хмельницької, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської, Тернопільської областей, міст Маріуполя та Києва.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар