Kolo.News.Ukraine.Region

На Кіровоградщині посадовець ДСНС допомагав оформлювати інвалідність для уникнення мобілізації

На Кіровоградщині посадовець ДСНС допомагав оформлювати інвалідність для уникнення мобілізації
На Кіровоградщині посадовець ДСНС допомагав оформлювати інвалідність для уникнення мобілізації Новини України 16 серп 2023 в 17:00

Оформлення групи інвалідності дружині задля уникнення мобілізації: на Кіровоградщині повідомили про підозру посадовцю ДСНС. Про це повідомили в пресслужбі Кіровоградської обласної ради.

За даним слідства, підозрюваний з корисливою метою використовував протиправну схему ухилення  від мобілізації. Особливість  її була у тому, що посадовець-рятувальник «допомагав» оформити групу інвалідності на членів родини ухилянта. Ціна питання – 8 тис доларів США.

За ці кошти  обіцяв вплинути на рішення осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування у вирішенні даного питання. «Замовників» послуги переконував, що є «свої» лікарі, які посприяють в  оформленні потрібної групи інвалідності близьким родичам, що у подальшому слугуватиме підставою уникнення мобілізаційного процесу.

До протиправної діяльності залучив брата, через якого йшла передача коштів. Власне на гарячому, після передачі  5 тис доларів, правоохоронці затримали вказаних осіб.

Вирішується питання щодо обрання фігурантам справи запобіжного заходу.

Наразі  слідчі  перевіряють й інші факти оформлення груп інвалідності за вказаною схемою та коло осіб, причетних до злочину.

Нагадаємо, до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жительки Черкас, яка за хабарі намагалася сприяла незаконному переправленню чоловіків через кордон з метою ухилення від мобілізації.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар