Kolo.News.Ukraine.Region

На Полтавщині демонтували останній пам’ятник Пушкіну в області

На Полтавщині демонтували останній пам’ятник Пушкіну в області
На Полтавщині демонтували останній пам’ятник Пушкіну в області Новини України 17 серп 2023 в 09:00

На виконання Закону «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» у Лубнах демонтували монумент, що звеличував Олександра Пушкіна.

Як повідомила секретар Лубенської міської ради Маргарита Комарова, демонтаж провели комунальні служби громади з метою виконання колегіального рішення тридцятої сесії восьмого скликання Лубенської міської ради «Про організаційно-правові заходи щодо усунення/переміщення об’єкту – пам’ятного знаку російському Олександру Пушкіну з публічного простору м. Лубни».

У цьому документі сказано, що знак О.Пушкіну є символом, що відображає імперські російські історичні наративи. За словами Комарової, цей об’єкт демонтувало Управління житлово-комунального господарства Лубенської міської ради.

«Комунальники російський імперський маркер перемістили з публічного простору м. Лубни на тимчасове зберігання до території місцевого комунального житлово-експлуатаційного управління», - сповістила посадовиця.

 «Депушкінізація Полтавщини завершується. Це  остання споруда звеличення Пушкіна у Полтавській області, торік і цьогоріч подібні демонтовано у Кременчуці, селі Біленченківка Гадяцької громади та в обласному центрі. Попереду -  перейменування вулиці Пушкіна у Полтаві та ще 17 громадах області. Донедавна на Полтавщині налічувалося 120 об’єктів топонімії, але більшість перейменували після повномасштабного вторгнення росіян-пушкіністів», - розповів представник УІНП в Полтавській області Олег Пустовгар.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар