Kolo.News.Ukraine.Region

Безкоштовне протезування учасників бойових дій на Вінниччині: куди звертатись

Безкоштовне протезування учасників бойових дій на Вінниччині: куди звертатись
Важливо
Безкоштовне протезування учасників бойових дій на Вінниччині: куди звертатись Новини України 18 серп 2023 в 19:49

У Міністерстві соціальної політики України наголошують, що особи, які взяли участь у бойових діях, мають можливість отримати фахову допомогу з протезування та ортезування, при цьому виключно на території України. Винятково в складних випадках травмування, де відсутні необхідні технології, здійснюється можливість відправлення за кордон для протезування. Всі ці послуги надаються безкоштовно.

Перший заступник начальника ОВА, Наталя Заболотна, повідомила, що протезуванням у Вінницькій області вже забезпечено 146 учасників бойових дій, зокрема учасників АТО та УБД.

Особам, які потребують допоміжних засобів реабілітації, надається можливість отримати допомогу в процесі їх вибору та отримання, або компенсацію їх вартості у випадку самостійного здійснення придбання. При цьому, маєте повну свободу вибору протезного підприємства.

Зазначено, що сума компенсації для учасників бойових дій втричі більша порівняно з цивільними.

Для отримання допомоги необхідно: звернутися до найближчого ЦНАПу або органу соціального захисту населення, подати заяву про забезпечення допоміжним засобом реабілітації або виплату компенсації. Це можна зробити як у паперовій формі, так і онлайн через Електронний кабінет особи з інвалідністю або на Єдиному державному веб-порталі електронних послуг.

Цей алгоритм застосовується для всіх категорій осіб, включаючи як військових, так і цивільних.

Додаткова інформація та роз’яснення щодо процедури доступні у Вінницькій області за номером: (0432) 68-00-28.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар