Kolo.News.Ukraine.Region

Родина фермерів з Дніпропетровщини відправила 100 тонн посівних на Херсонщину

Родина фермерів з Дніпропетровщини відправила 100 тонн посівних на Херсонщину
Важливо
Родина фермерів з Дніпропетровщини відправила 100 тонн посівних на Херсонщину Новини України 19 серп 2023 в 17:16

Фермерська родина з Дніпропетровщини відправила до Херсонщини понад 100 тонн насіння пшениці та ячменю.

Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

"Перший гуманітарний вантаж відправила справжня фермерська родина, на чолі якої 86-річний Володимир Іванович. Він пережив голод. Каже – скільки йому стане сил, робитиме все, аби українців більше ніколи не спіткала така трагедія”, – йдеться у повідомленні.

Лисак зазначає, що ідею щодо допомоги взяли з проєкту по відбудові тамтешніх сіл, який раніше ініціював Президент Володимир Зеленський.

"Ми перейняли естафету проєкту «Пліч-о-пліч». Тепер не тільки відновлюємо. Дбаємо й про те, щоб люди, котрі пережили окупацію, були із хлібом", - додає Лисак.

Зазначається, допомога, надаватиметься тим аграріям, які повернулися та наводять лад у своїх господарствах, що пограбували окупанти. 

Загалом для Херсонської області підготували 300 тонн насіння. Його розділять між шістьма господарствами.

До повномасштабної війни Херсонщина, регіон-лідер у виробництві зернових і соняшника, овочів і баштанних культур, була одним із найбільших експортерів аграрної продукції в Україні. Тепер сільське господарство області потребує допомоги. Російські солдати та їхні загребущі руки перетворили та перетворюють багаті землі на пустелі та згарища. Всі землі максимально, відсотків на 95, були заміновані. Наразі там зруйновані сільгосппідприємства, згоріла техніка, знищені склади та виробничі приміщення. Також багато вкрадено сільгосптехніки та сільгосппродукції з підприємств.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар