Kolo.News.Ukraine.Region

Маленька Японія: у Дніпрі розквітла алея сакур

Маленька Японія: у Дніпрі розквітла алея сакур
Вибір редакції
Маленька Японія: у Дніпрі розквітла алея сакур Новини України 07 трав 2023 в 09:01

У парку Дніпровського університету залізничного транспорту розквітла алея сакур. Цього року її відгородили, попри це люди приходять подивитися та пофотографуватися біля весняних дерев.

Кожного року містяни з нетерпінням чекають на цю красу, аби відвідати алею та зробити пам’ятні, красиві фотографії.

Біля університету сакури з’явилися близько 70 років тому, ще до того, як це стало мейнстримом. Алея університету завжди відкрита для гостей, але людей просять бути дбайливими з деревами та клумбами біля них.

Японську сакуру вирощують не заради ягід, а квітів. Для гарного фото головне підібрати вдалий образ.

Сакури зазвичай квітнуть півтора-два тижні.

Крім сакур на території університету є ще локації, де можна зробити яскраву фотокартку: Бульвар біля Пам’ятника Слави. 50 сакур вгорі проспекту Яворницького висадили у 2017-му на честь року Японії в Україні; Сквер Героїв. Внизу проспекту Поля японські вишні теж з’явилися кілька років тому на честь дружби з Японією; Сквер Усачова. Там є єдина алея сакур на лівому березі.

Сакурою називають дерева родини розових, підродини сливових (вид - вишня дрібнопильчата), велика частина яких виконує чисто декоративну функцію: цвітуть, але не плодоносять. На відміну від інших дерев її виду японську сакуру вирощують не заради ягід, а квітів.

Існує 16 видів сакури й понад 400 її різновидів.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар