Kolo.News.Ukraine.Region

У Черкасах понад 60 учасників із п’яти областей змагаються у всеукраїнському чемпіонаті з вітрильного спорту

Змагаються учасники у низці категорії – серед чоловіків, жінок та юніорів.
Важливо
Змагаються учасники у низці категорії – серед чоловіків, жінок та юніорів. Новини України 20 серп 2023 в 10:30

У місті Черкаси понад 60 учасників із п’яти областей України беруть участь у всеукраїнському чемпіонаті із вітрильного спорту. Цьогорічні змагання – знакова подія для Черкаської області. Про це розповідають у дописі на сайті Черкаської обласної військової адміністрації.

Олександр Шамрай, заступник начальника Черкаської ОВА, під час привітання спортсменів та тренерів згадав, що перші подібні змагання у області вперше провели 60 років тому.

-        Сьогодні вкотре на Черкащині ми радо вітаємо кращих спортсменів країни. Хай погода завжди буде на вашому боці. Сім футів під кілем! – побажав Олександр Шамрай. 

Триватиме цьогорічний чемпіонат впродовж кількох днів. Змагання проводяться у низці категорії – серед жінок, чоловіків та юніорів. А переможці потім зможуть виступити на міжнародних змаганнях.

Нагадаємо, раніше плавчині із Кропивницького стали чемпіонками світу. В аргентинському Буенос-Айресі з 14 по 19 серпня тривав чемпіонат світу з плавання серед спортсменів з вадами слуху. На офіційних змаганнях серед найсильніших спортсменів-дефлімпійців світу Україну в складі національної дефлімпійської збірної команди представляли вихованки Кропивницької КДЮСШ №1 Ірина Терещенко і Дар’я Тарасенко.

У третій день змагань кропивницькі плавчині поповнили свій здобуток новими нагородами. Ірина Терещенко в індивідуальних змаганнях на дистанції 100 м брасом завоювала золоту медаль та звання чемпіонки світу. У комбінованій естафеті 4 по 100 метрів Ірина Терещенко і Дар’я Тарасенко в складі української команди також вибороли золоті нагороди.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар