Kolo.News.Ukraine.Region

Вночі на Черкащині працювала ППО: що відомо

Вночі на Черкащині працювала ППО: що відомо
Вночі на Черкащині працювала ППО: що відомо Новини України 16 трав 2023 в 08:45

На Черкащині вночі 16 травня сили ППО збили безпілотник.

Про це повідомив керівник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

"Наші оборонці минулої ночі, як завжди, круто попрацювали. Росіяни намагалися завдати удару по території нашої області. Однак сили ППО успішно "мінуснули" безпілотник противника".

Руйнацій та травмованих немає, зазначив керівник ОВА. Також розмістив у пості фото вирви, яку залишив по собі збитий ворожий безпілотник.

Що відомо про ракетну атаку 16 травня

Сили ППО знищили всі 18 ракет, випущених військом РФ по Україні: 6 аеробалістичних ракет "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" і 3 балістичні ракети. Про це повідомили у Повітряних Силах ЗСУ зранку 16 травня.

За даними Повітряних Сил, близько 3.30 16 травня російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямку 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинджал", 9 крилатих ракет "Калібр" — з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, "Іскандер-М").

Крім того, у ніч на 16 травня росіяни атакували ударними дронами типу "Shahed-136/131", а також проводили повітряну розвідку трьома безпілотниками оперативно-тактичного рівня "Орлан-10", “SuperCum”. Безпілотники також було знищено.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар