Kolo.News.Ukraine.Region

Зрадник із Дніпра проведе за ґратами 15 років за створення агентурної мережі та коригування ворожих ракетних ударів

За скоєну зраду чоловік проведе 15 років за ґратами
За скоєну зраду чоловік проведе 15 років за ґратами Новини України 21 серп 2023 в 16:15

Служба безпеки України зібрала достатню доказову базу щодо координатора агентурної мережі російської гру, яка діяла у місті Дніпро. Учасники здійснювали коригування російських ракетних ударів по місту, а після цього доповідали своїм московським кураторам про наслідки атак.

Координатор групи намагався приховати свою діяльність за статусом голови однієї із громадських організацій. Втім, працівники СБУ змогли викрити та затримати під час спецоперації і його, і шістьох його спільників.

За розглядом матеріалів СБУ суд призначив зраднику покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. Про це повідомили на сторінці СБУ у Facebook.

Слідство встановило, що зрадника на початку повномасштабного вторгнення завербував кадровий співробітник воєнної розвідки росії. Вже навесні 2022-го року група почала збирати інформацію про об’єкти критичної інфраструктури у регіонів. Зібрані дані куратор у одному із месенджерів надсилав своєму куратору.

Завдяки зібраним доказам зрадника визнали винним за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України «Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану».

Нагадаємо, раніше Служба безпеки України затримала одесита, який готував ракетний удар по столиці. Зловмисник за гроші працював на головне управління генерального штабу зс рф (більш відомого як гру). За вказівкою агресора він встановлював геолокації підрозділів Сил оборони на території столичного регіону. Найбільше ворога цікавили ремонтні бази ЗСУ, де здійснюють техобслуговування та відновлення української техніки.


0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар