Kolo.News.Ukraine.Region

Ціна Незалежності: в Олександрії відкрили Алею Пам’яті

Ціна Незалежності: в Олександрії відкрили Алею Пам’яті
Важливо
Ціна Незалежності: в Олександрії відкрили Алею Пам’яті Новини України 24 серп 2023 в 10:39

24 серпня у сквері Кравченка в Олександрії відкрили Алею Пам'яті, аби нагадати про те, якою ціною зараз Україна виборює свою Незалежність.

Про це повідомили в Олександрійській міській раді.

На банерах – портрети понад сотні загиблих Героїв. Таким чином вшанували воїнів-жителів Олександрійської громади, які поклали життя в російсько-українській війні з 2014 року.

Вклонитися подвигу Героїв та покласти квіти прийшли жителі міста та місцева влада.

"День Незалежності ми зустрічаємо зі сльозами на очах. Незалежність України ніколи не давалася легко. Сьогодні ми бачимо, яку важку, дорогу ціну ми платимо із 2014 року за свободу нашої держави. Особливо непомірною вона стала із лютого 2022 року. 18 місяців наші воїни в бою, в окопах, в кабінах танків, літаків, біля мінометних розрахунків тримають небо над країною. Будемо молитися за те, щоб кожен, хто зараз на передовій, повернувся додому живим до своїх родин. Ніколи не забудемо імена наших захисників, які навіки залишаться в історії країни та нашого міста", – зазначив міський голова Сергій Кузьменко.

Під час Всеукраїнської хвилини мовчання присутні віддали шану усім, хто не шкодував життя і здоров’я, мужньо стояв на захисті рідної землі та до останнього подиху боронив цілісність і незалежність України.

Алея Пам’яті облаштована за ініціативи міської ради для вшанування пам’яті воїнів – жителів Олександрійської громади, які полягли в російсько-українській війні із 2014 року. Після Перемоги на цьому місці буде збудований меморіал Героям.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар