Kolo.News.Ukraine.Region

ДБР проводить обшуки у військкоматах Вінницької та Черкаської областей

ДБР проводить обшуки у військкоматах Вінницької та Черкаської областей
ДБР проводить обшуки у військкоматах Вінницької та Черкаської областей Новини України 22 серп 2023 в 17:31

Державне бюро розслідувань проводить обшуки у низці військово-лікарських комісіях Вінницької, Черкаської та Київської областей. Про це повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Обшуки проводять у межах розслідування кримінального провадження за фактами того, що військовослужбовці, які займають керівні посади в обласних та районних військкоматах, незаконно заробляли гроші.

Загалом працівникам ДБР вдалося встановити 388 осіб, яких підозрюють у вищенаведеному кримінальному правопорушенні.

Наразі ДБР вилучило медичну документацію, яка може підтвердити те, що працівники військкомату за хабар ухвалювали рішення про непридатність до військової служби певної особи.

Кримінальні провадження порушені за низками статей, у тому числі за ч. 5 ст. 426-1 КК України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

Також в ДБР повідомили, що наприкінці минулого тижня в Одеській та Миколаївській областях, а також Херсонському та Бериславському районних військкоматах співробітники ДБР провели 15 обшуків.

Ці ТЦК та СП перевіряють на можливі корупційні дії персоналу під час проведення загальної мобілізації.

Правоохоронцям вдалося виявити непоодинокі факти зловживань воєнкомів та безпідставного зняття з військового обліку офіцерів запасу на підставі фіктивних довідок військово-лікарняних комісій.

Наразі за результатами перевірок трьом посадовим особам військкоматів повідомлено про підозри.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар