Kolo.News.Ukraine.Region

Зображені деокуповані міста: До Дня Незалежності у Полтаві відкрили виставку

Фото деокупованих міст: До Дня Незалежності у Полтаві відкрили виставку
Фото деокупованих міст: До Дня Незалежності у Полтаві відкрили виставку Новини України 24 серп 2023 в 19:39

До Дня Незалежності у Свято-Успенському соборі у Полтаві організували виставку колажів "Наш Неш". Вона поєднала пейзажі повоєнної Великої Британії та звільнених міст Харківщини, Чернігівщини, Миколаївщини та Донбасу, пише Суспільне.

"Під час війни я дивилася на мистецтво, присвячене війні, Першій світовій, і побачила цього художника Поля Неша. Це британський художник, він змальовував війну у спосіб, який дозволяла тогочасна цензура. Тогочасна цензура Британії забороняла зображувати на полотнах загиблих людей, тому він обрав своїм творчим методом зображувати понівечену природу. Перша виставка була в Києві, а тепер маю величезну честь презентувати її тут у соборі", — розповідає авторка колажів Олеся Геращенко.

За її словами, туди увійшли 7 картин британського художника Поля Неша та 7 фотографій з деокупованих територій України репортерів Влади і Костянтина Ліберових та Романа Полякова. Роботи демонструватимуть у Полтаві протягом наступного тижня.

"Для нас це символічно, тому що ми змушені були прискорити, трошки стіснити наш волонтерський хаб, розкрити наш собор і почати. Відкрити цей простір не просто так, а для мистецького заходу. Пані Олеся як небайдужа громадянка бачить, що тут відбуваються різні заходи культурні, мистецькі. Вона запропонувала доповнити цими роботами нашу діяльність і волонтерську, і культурну в цьому благопросторі, і для нас це була прекрасна пропозиція, ми одразу відгукнулись", — говорить митрополит Полтавський і Кременчуцький Федір.

У Свято-Успенському соборі виставка триватиме до 3-го вересня.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар