Kolo.News.Ukraine.Region

Вночі ворог двічі атакував Одещину: подробиці

Вночі ворог двічі атакував Одещину: подробиці
Важливо
Вночі ворог двічі атакував Одещину: подробиці Новини України 25 серп 2023 в 09:19

У п'ятницю, 25 серпня, російські загарбники вночі двічі атакували Одеську область. Всього ворог випустив 4 ракети.

Окупанти застосували дві хвилі атак, проте сили протиповітряної оборони показали стовідсоткову ефективність та знищили всі ракети.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України.

Опівночі ворог застосував тактичну авіацію. З акваторії Чорного моря окупанти запустили 2 ракети, ймовірно Х-35 та Х-59, написав на сторінці в соціальних мережах керівник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

За словами посадовця, росіяни намагалися атакувати порт. На щастя, сили протиповітряної оборони збили ворожі ракети.

Через кілька годин рф атакувала вдруге, однак вже з акваторії Азовського моря. У бік обласного центру росіяни скерували 2 ракети типу «Калібр». Сили ППО знищили і їх, обійшлося без влучань.

"Калібр" — це високоточна морська ракета російського виробництва, яка використовується російською федерацією. Вона має дальність польоту до 2 500 км, залежно від конкретної модифікації, і може бути випущена з різних типів воєнних суден, включаючи кораблі, підводні човни та кораблі-ракетоносії. Калібр" має високу точність удару, здатність маневрування та ухилення від протиповітряних систем ППО, що робить її складним для виявлення та знищення. Вона може бути використана для атаки на поверхневі цілі, такі як установки ППО, командні пункти, бункери, а також кораблі та інші військові об'єкти на великій відстані від узбережжя.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар