Kolo.News.Ukraine.Region

Хотів "наростити" аудиторію: тіктокеру з Черкащини загрожує 8 років в'язниці

Тіктокер з Черкащини "злив" у соцмережу локації Сил оборони
Тіктокер з Черкащини "злив" у соцмережу локації Сил оборони Новини України 15 трав 2023 в 11:26

Жителю Черкащини загрожує ув'язнення до восьми років за відзняте й викладене у соцмережу відео руху колони військової техніки.

Блогера викрили співробітники СБУ Черкащини.

За інформацією пресслужби, блогер відзняв фото та відео руху колони української військової техніки з боєприпасами. Потім отримані медіафайли розмістив на власній сторінці у соцмережі «ТікТок» з прив’язкою до геолокації.

"За лічені хвилини це відео підхопили російські пропагандистські пабліки, у тому числі прокремлівські канали у телеграмі із загальною аудиторією понад 100 тисяч підписників. Крім того, на персональній сторінці тіктокера цей контент переглянули понад пів мільйона користувачів", - повідомили в пресслужбі відомства.

Співробітники СБУ з Черкащини встановили місцезнаходження блогера і припинили його незаконну діяльність. Свої злочинні дії він пояснював бажанням «наростити» аудиторію. Під час обшуку за адресою проживання у нього знайшли мобільний телефон, який він використовував для фіксації переміщення українських військ і подальшої «публікації» відзнятого відео. На підставі зібраних доказів йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України".

Жителю Кіровоградщини загрожує до восьми років за ґратами.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар