Kolo.News.Ukraine.Region

Повідомили, чим отруїлися вихованці та вчителька одного з ліцеїв Вінниччини

Повідомили, чим отруїлися вихованці та вчителька одного з ліцеїв Вінничини
Повідомили, чим отруїлися вихованці та вчителька одного з ліцеїв Вінничини Новини України 16 трав 2023 в 13:38

У школярів та педагога Сугаківського ліцею Могилів-Подільського району, яким стало зле на початку травня, виявили “норовірус”. Тоді занедужали 11 учнів та вчителька.

Результати досліджень заввідділу епіднагляду обласного центру контролю та профілактики хвороб Олександр Загоруйко Суспільному.

"Були відібрані харчові продукти, змиви з навколишнього середовища їдальні та відібрані проби води. У 9 хворих було виявлено норовірус, ще два результати – негативні. Норовірус – це такий вірус, який може передавати як через їжу, так і через воду та контактно-побутово", – каже Олександр Загоруйко.

До лікарні Могилів-Подільського району батьки дітей та викладачка ліцею з ознаками отруєння звернулися у середу, 10 травня. 11 учнів та вчителька з діагнозом "Гостра кишкова інфекція” перебували на амбулаторному лікуванні. Загалом в ліцеї навчається 90 дітей. Всі харчуються в одній їдальні.

За цим фактом у поліції області відкрили кримінальне провадження. Справу розслідують як “Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

Норовірусна інфекція (інша назва «шлунковий грип») – гостре вірусне захворювання, що проявляється переважно синдромом гастроентериту. Основними симптомами є нудота, блювання, болі, бурчання в животі та рідкі водянисті випорожнення, рідше – виражена температурна реакція організму, респіраторні прояви.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар