Kolo.News.Ukraine.Region

У селі на Кіровоградщині зафіксували африканську чуму свиней

У селі на Кіровоградщині зафіксували африканську чуму свиней
У селі на Кіровоградщині зафіксували африканську чуму свиней Новини України 08 трав 2023 в 20:11

У Кіровоградській області на території Новгородківської територіальної громади зафіксували африканську чуму свиней. Захворіли тварини в селі Верблюжка у приватному господарстві "Гарант".

Про це розповів начальник Кропивницької районної військової адміністрації Віталій Пастушенко.

Територію приватного підприємства "Гарант" оголосили епізоотичним вогнищем африканської чуми свиней. Так вирішили на засіданні місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії при районній адміністрації.

"На території встановили карантин, визначили зону захисту, яка межує з епізоотичним вогнищем в радіусі трьох кілометрів, і зону спостереження", - повідомив Віталій Пастушенко.

До зони захисту увійшли вулиці Задніпряного, Лесі Українки й Хутірська у селі Верблюжка. До зони спостереження належать решта Верблюжки і десять навколишніх сіл: Куцівка, Просторе, Василівка, Білозерне, Дубровино, Ручайки, Велика Чечеліївка, Білопіль, Нагорне, Сотницьке. Вони всі в межах Кропивницького району.

Віталій Пастушенко розповів що близько 20:00 9 травня розпочнуть спалювати хворих свиней: "Важливо, щоб жителі не хвилювалися. Буде полум’я до 30 метрів заввишки". За словами Віталія Пастушенка, ситуацію контролюють рятувальники і поліцейські.

0 Коментарів

Коментарі не знайдені

Додати коментар